onsdag 15. april 2015

Vurderinger av 4.divisjon.

Emblem, Hareid og Nordborg har vurdert Vartdal i 4.divisjone 2015
Plassering siste fem år
2014:     5.div       2.pl.
2013:     5.div       3.pl.
2012:     5.div       3.pl.
2011:     5.div       2.pl.
2010:     4.div       8.pl.


Emblem si vurdering:
I 2011, 2012 og 2013 var Vartdal nesten-laget. Med minst mulig margin glapp opprykket. Slik så det også ut i fjor, inntil Stordal kollapset ut på høsten og ryddet vei for Vartdal. Dermed var blåtrøyene tilbake i 4.divisjon etter fire sesonger i femte. 
Dessverre for Vartdal frykter jeg at oppholdet blir av det korte slaget. Stallen virker tynn og resultatene fra treningskampene skremmer ingen, andre enn kanskje Vartdal selv. Årets 4.divisjon virker så pass jevn at det vil bli poeng også på Vartdal, men disse vil først og fremst innkasseres på hjemmebane. De fleste av lagene i 4.divisjon vil slite på Remen.Vartdal har siden i fjor blant annet mistet sin toppscorer, men har fått inn tre spillere som samtlige vil forsterke laget. Tony Ristesund vender tilbake etter et par sesonger i Ørsta. Med seg tar han Rolf-Erik Flåskjær. I tillegg kommer Eirik Kaland fra Sykkylven. Et lag må plasseres på sisteplassen, og etter mitt skjønn måtte det bli Vartdal.


Treningskamper i sesongoppkjøringen:
Vartdal-Åmdal  3-0
Hareid-Vartdal  4-0
Emblem-Vartdal  2-1
Hovdebygda-Vartdal  0-0
Åmdal-Vartdal  2-6
Sykkylven-Vartdal 4-4


Hareid si vurdering :


Vartdal blir eit gledeleg bekjentskap i årets 4.-divisjon. Faktisk har dei ikkje spelt i øvste krinsserien sidan 1996. Dei enda då tre poeng bak Valder, som klarte seg. I 3.-divisjon i 1996 enda forresten VRF på andreplass og Aksla midt på, til info for spesielt interesserte.
I fjor verka det opplest og vedteke (nesten så vedteke at det stod i årsmeldinga til SFK) at Vigra og Stordal skulle opp frå 5.-divisjon, men brått sprakk Stordal som ei såpeboble, medan Vartdal fekk ein kjempeoppsving og kneip andreplassen. Ein solid prestasjon, men kva med årets sesong?
Etter det vi har forstått er ikkje fjorårets toppscorar Rolf Audun Vartdal med vidare. Han vil bli sakna. Har henta inn eit par bra spelarar frå Ørsta (blant anna Tony Ristesund), og ein del unge er på veg opp og fram, men det skal ikkje vere nok til å markere seg i 4.-divisjon. Vi veit det er eit kjedeleg tips, men alt anna enn Vartdal på rock bottom vil overraske.
Spelar å sjå opp for: Arthur Midtgaard Vartdal er alltid solid.
X-faktor: Vartdal er kjent som eit gjerrig lag i 5.-divisjon. Under eitt baklengs i snitt per heimekamp i fjor.
Treningskampar så langt:
  1. februar: Vartdal - Åmdal (5.-divisjon) 3-0
  2. februar: Hareid - Vartdal 4-0
  3. mars: Hovdebygda (5.-divisjon) - Vartdal 0-0
  4. mars: Åmdal (5.-divisjon) - Vartdal 2-6
Nordborg si vurdering :

Rykte opp i fjor grunna at Stordal kollapsa. Seiast også å ha mista toppscoraren Rolf Audun Vartdal (26 mål)  sidan då. Har fått inn eit par OK spelarar frå Ørsta. Har tidlegare AaFK-spelar Einar Arne Roth som trenar. Han veit nok kva som skal til, men vi trur stallen hans er for svak til at det skal bli nok poeng til å stå i divisjonen sjølv om dei blir vanskeleg å møte heime på Remane. Vi vurderer Vartdal som svakast av våre motstandarar. Så får vi sjå den 16. april om vi må endre meining. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar